Milyen szimbólumokat használunk?

Milyen szimbólumokat használunk?

Számunkra fontos, hogy a Corkify parafa termékei ne egyszerűen szépek legyenek. A magas minőségen túl szerintünk a közvetített üzenet és a hordozott energia is jelentőséggel bír.

Parafa táskáinkat, parafa pénztárcáinkat, parafa ékszereinket egész nap magadnál hordod, a közeledben tartod, vagy magadon viseled. Éppen ezért olyan szimbólumokat használunk szívesen, amelyek pozitív energiát hordoznak, ezáltal feltöltenek.

Az életfa

Ábrázolásának több ezer éves hagyománya van. Legkorábban a kelta kultúrában jelent meg. A kelták hite szerint az életfa kapcsolja össze az alvilágot az égi világgal és a hétköznapi világgal.

Az Istenek ezen keresztül kommunikálnak egymással, a halandókkal, illetve az alvilággal. Az életfa szimbóluma erőt, bölcsességet, stabilitást és hosszú élet támogatását hordozza.

Fatima vagy Hamza keze

Fatima (Hamza) keze szimbólum a hit és a türelem jelképe. Lefelé néző tenyér formájú jelkép, középen szemmel, vagy plusz védelmi szimbólumokkal. Szó szerinti jelentése öt. Univerzális védelmi amulett, az egyiptomi, az arab, a zsidó, de még az indiai kultúrában is megtalálható.

A legenda szerint Fatima (Mohamed legifjabb lánya), amikor férje új feleségével tért haza, döbbenetében az új feleség láttán, eldobta a fakanalat és saját puszta kezével keverte tovább férjének a forró levest. Emiatt a hit és a türelem jelképévé is vált.

A mandala

A mandala szó szanszkrit eredetű. Jelentése körív, körszelet vagy korong. Átvitt értelemben azonban az elmével is kapcsolatban áll. A hagyomány szerint a mandala középpontjából bomlik ki minden élő és élettelen létező. A mandala jelképezi az univerzum létrejöttét, alakulását.

Az univerzum folyamatosan változik, mégis egységben marad önmagával és a nagy egésszel. Így válik a mandala a harmónia, az egyensúly, az egységes egész, valamint a tökéletes szimmetria szimbólumává.

Ha a fenti szimbólumok valamelyikét viseled, az biztosan pozitív változást eredményez a energiaszintedben.